20/12

 

2007

4, _

 

 

 

Torben Krogh og Niels Ufer

 

Både justitskanonens 1ste og 13ende døde kronvidner var populære og højt respekterede jorunalister på dagbladet Information. Begge skrev om konkrete forfatningsspørgsmål - Niels Ufer om tamil-sagen og Torben Krogh om kronprinsens indblanding - aktivt eller passivt - i "Danmarks politik over for Kina". Og begge døde en udramatisk død; Torben Kroghs fremgår af nekrologen th, og Niels Ufer døde pludseligt i en bil i Sverige - i selskab med en advokat fra tamil-sagen, Henrik Holm-Nielsen, kort tid inden tamilrapporten blev offentliggjort.
Nils Ufer skrev dokumentar-teaterstyk-ket 'Mens vi venter på retfærdigheden' der handlede om tamilsagen og havde Peter Larsen i hovedrollen.

 

 

 

 

 

 

 

Two down ... one to go!

 

Loppen og Professoren

Kronprinsesse Kvuk, C!

 

Torben Krogh

Information 27/6-2007, nekrolog: "Informations forhenværende chefredaktør og til det sidste aktive lederskribent Torben Krogh er død i en alder af 63 år.

 Mens Torben Krogh stille sov ind i sin seng natten mellem mandag og tirsdag, bragte Bladkompagniets chauffører tirsdagens Information rundt i landet. Ledersignaturen på side 2 var som så ofte før 'tok'. Lederen 'Farefyldt olympisk spil' om kronprinsen og IOC skulle blive Torben Kroghs sidste i en utællelig række af ledere gennem et langt liv i dansk journalistik.
 Det er de færreste forundt at 'dø med støvlerne på', men for Torben Krogh, der som 25-årig blev én af landets yngste chefredaktører for Information, havde ingen anden udgang været passende."
 Indledningen i nekrologen af Henrik Bo Nielsen og Palle Weis

Lederen, 26/6-2007, Farefuldt olympisk spil: "I 2009 BLIVER København ikke blot værtsby for det globale miljøtopmøde. Noget tidligere samme år holder den Internationale Olympiske Komité (IOC) sin kongres i den københavnske hovedstad. Det fik det nuværende danske medlem, Kai Holm, udvirket med en veltilrettelagt tale på den seneste IOC-kongres i 2006. Et vigtigt motiv for Holm var, at et dansk værtskab reelt ville sikre valget af kronprins Frederik som hans efterfølger.
 Selv om medlemmerne af IOC repræsenterer deres lande, er det nemlig ikke sådan, at alle nationer hele tiden har et medlem. De udpeges individuelt efter principper, der snarere er hentet i de lukkede logers verden end i demokratiske beslutningsgange. Sammenholdt med de enorme økonomiske interesser, der i dag er knyttet til de olympiske leje, har den lukkede stil udløst en del konstaterede og mange formodede sager om korruption. Løfter, om at der er blevet ryddet op, kan betragtes på linie med løfter om, at doping nu er definitiv fortid i cykelsporten.
 Alene på den baggrund er der blevet udtrykt både undren og kritik i anledning af kronprinsens kandidatur. Med mindre han selv trækker sig, kan hans medlemskab nu anses for ganske sikkert.

// Her kunne et godt råd fra regeringen måske hjælpe processen på vej. Men det kommer ikke, fremgik det af en udtalelse fra kulturminister Brian Mikkelsen lørdag i Berlingske Tidende: "Den danske regering blander sig ikke i, om kronprins Frederik bliver medlem eller ej."
 Det er der ellers gode grunde til. Sagen drejer sig nemlig om meget mere end kronprinsens personlige omdømme..

 De problemer, han uundgåeligt bliver konfronteret med i anledning af OL 2008, vil derimod være fyldt med politisk indhold. Han bliver tvunget til - enten aktivt eller passivt - at forholde sig til det kinesiske diktatur. Og så kan regeringen ikke længere opretholde tavshedens distance. Danmarks politik over for Kina er til stadig debat. I den hører den fremtidige konge ikke hjemme. Derfor hører han heller ikke hjemme i IOC.
 tok"

Omløbsavisen b7 : et medansvar i omløb!

 

Wag the Dog

Jeg gør, altså er jeg!

Journalister ynder at  omtale sig selv som samfundets vagthund.." skriver Information på sin forside, fredag 3/8-2007 ... en ret pudsig betragtning! for selvreflektering er ellers ikke dét som hunde er aller-mest kendte for.

Billedet er manipu-leret lidt, men læn-ken er god nok! den er Informations! Så de mener sig vel at være lænkede ... ligesom Fenrisulven måske?

Utroligt hvad sådan en hund kan gøre – for en hundekiks!

Jeg føler, altså er vi!

Det er grosbøll-teo-logi ved biskop Jan Lindhardt – og det i samme Information!

"en central indsigt i euroæisk tradition" føler biskoppen.

Det ligner da også en gejstligs indsigt i sit trosfælleskab med sine - pga hans førsteret til natio-nalproduktet - dybt hengivne.